Invitație la expoziția unui copil talentat

Matei Stamo

Matei are 7 ani și a descoperit că îi plac culorile și formele puse pe hârtie acum un an. Toate picturile lui au o poveste în spate și o semnificație aparte. În viziunea lui, se consideră un animal cu “cap de leu, coadă de leu, corp de jaguar, aripi de dragon și cap de capră pe spate”.

Părinții îl susțin, iau cumpărat șevalet, pânze și multe culori, iar Matei arde de nerăbdare să se trezească dimineața și să-și mai pună o poveste pe hârtie. Mai exact, ziua lui începe la 5, ca să aibă timp să picteze până la ora 7, când pleacă la școală. Știe deja să scrie și să citească în română și japoneză și este înscris în IRSCA Gifted Education, un centru specializat în descoperirea şi instruirea copiilor supradotați.

„La şcoală mor câte puţin în fiecare zi”,  spune Matei. La şapte ani, are mintea unui copil de 12, scrie şi citeşte în două limbi, a vândut deja primele picturi, iar părinţii au schimbat demult cărţile de poveşti cu tratatele de psihologie. ”Aşa cum alţi copii cer mingea, el cere informaţii. I-am luat profesor de arhictectură, l-am dus la tot felul de centre de excelenţă etc. Cu cât e mai stimulat însă, cu atât cere mai mult, ceea ce poate fi extrem de epuizant”, recunoaşte Ingrid, mama lui Matei. (sursa citat și fotografie: evz.ro)

Începând de sâmbătă, 19 ianuarie 2013, ora 15:00, Asociația IRSCA Gifted Education și Ceainaria Serendipity vă invită să admirați Expozitia de pictură „Amintiri frumoase” a micului artist Matei Stamo  (vezi harta aici).

Aceasta este lumea lui creativă:

{sursă film}

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s