16 zile până la Crăciun. Calendarul cu biciclete de care mi-s tare mândră

{După un scurt rezumat despre cum am început povestea calendarelor cu biciclete, veți vedea rezultatul de anul acesta + detalii din ilustrațiile mele pe care le-am pictat pentru Velocalendarul din 2013}

Anul trecut am făcut primul calendar ilustrat cu biciclete împreună cu Simona. A pornit din joacă, ne-am creat noi acasă propria tipografie. Am numit-o “Tipografia din Coucouland”. Eram noi două muncitoare de zor, un mare susținător al nostru – bucătar desăvârșit și o pisică – cea mai blândă pe care am văzut-o vreodată…cu toate că într-o zi am speriat-o și mi-a lăsat o zgârietură în zborul ei din pat până la podea, de toată frumusețea. O mai am și acum, pisica blândă a vrut să se asigure că-mi voi aminti de ea de acum înainte. Am muncit mult până ca primele calendare să vadă lumina zilei din tipografia noastră improvizată. Mai întâi ne-am ales lunile din calendar, câte 6 de fiecare, le-am pictat, apoi le-am băgat în calculator pentru retușare și aranjat în pagină, am cumpărat cartoane și ghilotină, le-am tăiat manual, am printat ilustrațiile la o imprimantă împrumutată, am perforat calendarul și l-am legat manual cu panglici. Apoi am făcut tot manual, un ambalaj special pentru calendar, din hârtie albă și o ștampilă cu biciclete. La final, rezultatul a fost apreciat de cei din jur, însă sfatul nostru este: “Nu încerca așa ceva acasă…” După o lună de muncă în fiecare zi, imprimanta ni s-a stricat și a trebuit să îi cumpărăm domnului care ne-a împrumutat-o una nouă, așa că pentru primul an a fost destul, iar anul acesta ne-am dus direct la o tipografie adevărată. La noi în Coucouland arăta cam așa:

calendar cu biciclete 3

calendar cu biciclete 2

calendar cu biciclete 1

Anul acesta a fost ceva mai simplu pentru mine, pictând din Belgia, însă cea mai mare contribuție o are Simona, fără de care calendarul nu ar fi reușit să vadă lumina zilei într-o tipografie adevărată 🙂 Tiraj limitat, însă cei care vor avea un calendar cu biciclete pe birou, cu siguranță se vor bucura din plin de el! Iată câteva detalii din ilustrațiile pe care le-am pictat și produsul final. { Culorile pot diferi în funcție de setările calculatorului vostru}.

iunie_calendar cu biciclete

iunie detaliu

iunie calendar detaliu

1 martie_calendar cu biciclete

martie detaliu calendar

martie detaliu

iulie_calendar cu biciclete

iulie detaliu

iulie calendar detaliu

septembrie_ calendar cu biciclete

septembrie detaliu

septembrie detaliu calendar

octombrie_calendar cu biciclete

octombrie calendar_detaliu

octombrie detaliu

decembrie_calendar cu biciclete

decembrie detaliu

decembrie cadouri

lunile lunile anului pictate

Dacă vă place, calendarul poate fi comandat la simcute.ro/shop. Vă doresc un decembrie de poveste!

7 responses to “16 zile până la Crăciun. Calendarul cu biciclete de care mi-s tare mândră

 1. faină poveste! şi bicicletele seamănă cu a mea. succes!

 2. Mulțumesc frumos! Da, se pare că am avut o obsesie cu cadrul ăla de bicicletă. E în toate ilustrațiile 🙂

 3. Pingback: O idee genială de cadou de Craciun :)- Elena Cîrîc

 4. Ce frumooos e! V-a iesit de minune calendarul! Mi-a parut asa de rau cand am citit ca a trebuit sa cumparati imprimanta ca sa o inlocuiti pe cea stricata…of!
  Si eu am trecut prin astfel de probleme cu printuri:)Va-nteleg perfect! De curand m-am decis sa merg si eu la un centru de printat…acum astept sa-mi trimita oferta lor. Ma intereseaza sa aiba calitatea foarte buna…aveti vreun pont de tipografie/centru de printat? Sper sa nu vad pe spate cand mi-or zice pretul:))

  • Sabina,

   Multumim pentru aprecieri 🙂 Stii cum se intampla lucruri rele cand ti-e lumea mai draga…Ti-am raspuns pe mail in legatura cu detaliile tipografiei 🙂 Mult succes!

 5. Multumesc pentru info!:) Succes si tie!

 6. Pingback: Happy Friday! | Chichiridiche handmade

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s